Malin Baryard-Johnssons stjärnhäst Butterfly Flip död

Butterfly Flip är död. Malin Baryard-Johnsson vann OS- och VM-medaljer med stjärnhästen som blev 30 år. ”Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta”, skriver Baryard-Johnsson på Instagram.

ANNONS
|

Malin Baryard-Johnssons stjärnhäst Butterfly Flip är död, det skriver Baryard, 45, själv på sociala medier.

”En väldigt kär gammal vän har lämnat oss, den fantastiska Butterfly Flip. Så många oförglömliga minnen hon gav oss alla! Och vilken resa vi gjorde tillsammans! Den här mycket speciella damen lärde mig så mycket som ryttare! Jag är väldigt väldigt tacksam för Kristina som gav mig möjligheten att jobba med den här unika personligheten och superstjärnan i mer än 12 år. Vila i frid älskade Flippan, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta”, skriver hon på Instagram.

Butterfly Flip föddes 1991 i Rottneros i Värmland hos uppfödare Kristina Larsson och var sex år när Malin Baryard-Johnsson började rida henne.

ANNONS

Med ”Flippan” vann Baryard-Johnsson bland annat VM-silver i lag 2002, EM-silver i lag 2001 och OS-silver i lag 2004. Ekipaget vann världscupens Europa-final i Göteborg 2004 och 2003 blev det brons i världscupfinalen i Las Vegas 2003.

LÄS MER:Legendariske travhästen Järvsöfaks död

Hästen pensionerades 2008 och bodde efter det i Belgien och var avelshäst. Baryard-Johnsson och ”Flippan” gjorde sista världscuptävlingen tillsammans i Scandinavium 2008.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS