Maja Nilsson under Finnkampen 2022, som blev hennes sista tävling innan en knäoperation satte stopp för säsongen 2023.
Maja Nilsson under Finnkampen 2022, som blev hennes sista tävling innan en knäoperation satte stopp för säsongen 2023. Bild: KALLE PARKKINEN

Maja Nilsson gör comeback efter knäoperation

Örgryte IS Maja Nilsson har gjort comeback i höjdhoppet efter en hel säsongs frånvaro. Under tisdagen klarade hon 1,90 på den klassiska höjdhoppsgalan i slovakiska Banska Bystrica. Det räckte till en sjätteplats.
– Det var magiskt! Jag har längtat efter den här dagen. Det känns så kul att vara tillbaka, säger hon i en intervju med Svenska Friidrottsförbundet.

ANNONS
|

Maja Nilsson tävlade senast i Finnkampen 2022. Därefter satte det skadedrabbade knät som gäckat henne under längre tid satt stopp för tävlandet under hela förra säsongen.

Nu är hon tillbaka, och det med råge. Nilsson var med hoppet på 1,90 endast någon centimeter från sitt personliga rekord inomhus.

– Själva hoppningen gick över förväntan måste jag säga. Jag har haft väldiga problem med mitt knä och har därför behövt anpassa min träning under en längre period, så jag är väldigt nöjd med hur jag genomförde tävlingen i dag med tanke på min bakgrund, säger hon.

Maja Nilsson hade fram till skadehelvetet en strålande karriär med både EM-silver och EM-brons som junior 2017 och 2019. 2021 satte hon ett personligt rekord under U23-EM (där hon också tog silver) på 1,96. Det räckte för att in till OS i Tokyo – där hon tog sig till final.

ANNONS

LÄS MER:Ann-Marie Lindqvists OS-dröm krossades – när SOK la ner sin satsning

LÄS MER:Erik Thorell tillbaka efter operationen – vill tävla om guld

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS