Magnus Wislander fick sparken av Posten

Efter 36 år på samma arbetsplats fick Magnus Wislander inte längre vara kvar. När Posten skulle omorganisera blev handbollsikonen plötsligt uppsagd.
– Jag vråltrivdes på Posten, framför allt tack vare medarbetarna och kamratskapen. Jag älskade att gå till jobbet varje dag, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Efter att ha varit tjänstledig under sin proffstid i Tyskland, återvände Wislander som brevbärare igen när han flyttade tillbaka till Sverige i början av 2000-talet. När handbollsikonen senare var assisterande tränare i Redbergslids IK jobbade han parallellt på Posten i 15 år.

Men sedan ett år tillbaka är 59-åringen arbetslös.

– Folk har väl förknippat mig med Posten efter alla år och de som vet vad jag har gjort blir väldigt överraskade, säger han till Aftonbladet.

Uppsägningen inträffade när Posten skulle göra en omorganisation och samtliga mellanchefer skulle söka sina och andras jobb på nytt.

ANNONS

Den förre handbollsspelaren berättar för Sportbladet att han alltid har trivts i sin roll som lokal produktionschef på företaget och sökte därför den roll han jobbat med i 16-17 år. Därtill sökte han ytterligare tjänst på Hisingen. Men arbetsgivaren valde att gå vidare med andra kandidater och därmed blev handbollslegendaren av med jobbet.

Nu är han anmäld hos Arbetsförmedlingen och söker jobb. Dagarna fördriver han med träning och familj.

– Jag försöker gå till gymmet och träna lite och så passar jag mina två barnbarn, Kasper och Melvin, ibland. Nu på vintern är det lite tuffare men på sommaren är jag ute väldigt mycket; spelar en hel del golf, berättar Wislander.

LÄS MER:Redbergslid och Drott möttes på handbollens bakgård

LÄS MER:RIK hemlösa i fyra år – uppskattar mångmiljontapp

ANNONS