Magnus vann EM-guld

ANNONS
|

Efter ett tävlingsuppehåll för pappaledighet förra året är bågskytten och göteborgaren tillbaka på tävlingsbanorna. Och det med besked.

- Jag hade tänkt att det här skulle vara ett "halvår", då jag skulle skjuta in mig och etablera mig i landslaget igen. Men allt har ramlat på mycket bättre än jag kunnat tro, säger en glad Petersson som tog hem guldet under rejält blåsiga förhållanden.

Hans tidigare bästa individuella placering i EM-sammanhang var en fjärdeplats för två år sedan. I andra stortävlingar har det gått betydligt mycket bättre. Magnus Petersson blev rikskändis när han sköt hem ett silver i Atlanta-OS 1996 och sedan dess är han etablerad i bågskyttetoppen. EM-guldet kommer nu som ett fint kvitto på att hans satsning mot OS i Peking håller måttet.

ANNONS

- Jätteskönt, för självkänslan var det här enormt viktigt. Ser man på hur jag trappat upp träningen trodde jag nog inte att jag skulle kunna vinna det här, men det blev en glad överraskning, säger han.

Magnus Petersson tycker själv att han hunnit träna ikapp efter uppehållet. Nu satsar han för fullt mot OS och hoppas kunna ta hem den medalj som fattas i samlingen. SM-titlar har han i mängder, nu vill han åt OS-guldet.

- Det är det som är tanken, jag hoppas att den planen håller, säger Petersson och skrattar.

Den svenska succén i Aten sköt igång redan tidigare på lördagen, då compoundlaget tog guld. Morgan Lundin, Anders Malm och Magnus Carlsson besegrade Kroatien i finalen med 216-206 efter en inledningsvis jämn match. Sverige ryckte dock åt sig en niopoängsledning i den tredje omgången och sedan lyckades de också utöka ledningen med ytterligare en poäng i sista.

ANNONS