Madde ordnade segern

ANNONS
|

Det blev ett glödhett och mycket underhållande derby i ÖHK-hallen i går. En härlig stämning på läktarna och gott om spelare på planen som förtjänade applåderna. Som hemmalagets målvakt Jessica Aronsson, 25 räddningar. Inte undra på att förbundskapten Ulf Schefvert testar henne. 21-åringen Emma Bergqvist uppträdde moget och gjorde flera viktiga mål, betydligt mer rutinerade Veronica Fredrixon styrde spelet med fast hand. Och Madelene Olsson. Planens i särklass mest rutinerade spelare. Önnereds assisterande tränare som egentligen hade avslutat karriären när hon flyttade hem från Tyskland visade verkligen att klassen är väl konserverad. När både Karin Isaksson och Mikaela Bernhardsson långtidsskadades gjorde den före detta landslagstjejen comeback. Det är bara att gratulera Önnered till "nyförvärvet". Krigarinstinkten och järnviljan finns kvar och i Olsson har Önnered fått en spelare som både höjer lagkamraterna och visar en vinnande väg.

ANNONS

1993 vann hon SM-guld med Sävehof, därefter blev det Warta innan hon blev proffs. Först i Norge, därefter Danmark och senast alltså i Tyskland.

- Jag vet inte hur Madde ställer sig till att fortsätta spela när de skadade tjejerna kommer tillbaka, men visst vore det synd för elitserien att bli av med en sådan attraktion, berömde tränarkollegan Magnus Lindqvist.

Så vad säger hon själv?

- Jag har inte funderat alls på det. Vi får se.

Olsson kom in på planen i mitten av första halvleken och gjorde ganska omgående två viktiga mål.

Innan matchen var slut hade hon satt dit sju stycken.

- Oj, blev det så många. det var ett bra tag sedan, sa 34-åringen.

Sävehof såg ut att bli för tunga för Önnered. Tio minuter in i andra halvleken hade gästerna ryckt åt sig en tremålsledning, 14-17, men sju minuter senare hade Önnered hämtat ikapp och vänt till 19-18. Under den perioden var Aronsson sanslöst bra i målet och hon fortsatte att stå i vägen i flera avgörande lägen på slutet.

- Jag tycker inte mina spelare offrade sig tillräckligt när det gällde. Man får vara villig att ta ett blåmärke för ett mål. Så snälla avslut på en så bra målvakt, ja då blir det inga mål, sa Sävehofs tränare Björn Blomquist.

ANNONS

- Jag är så imponerad av tjejernas insats i dag. Försvaret och ja ... Jessica Aronsson så klart. Men hon har varit så jäkla bra hela säsongen, menade Lindqvist.

Önnered är nu nära att knipa en åtråvärd plats i Ligacupen, där de fyra bästa lagen gör upp efter jul. Sävehof ligger fyra, jagat av bland andra Spårvägen.

- Ligacupen är inget vi går och funderar på. Vi siktar på att vinna matcher och turneringen blir i bästa fall en följd av det, sa Blomquist.

Tre förluster på kort tid, orolig?

- Inte det minsta.

ANNONS