Ma Long vann "galen" final

Ma Long, Kina, sitter orubbad kvar på bordtennistronen. Utmanaren och landsmannen Fan Zhendong, 20, svarade för en heroisk insats i VM-finalen och var bara två bollar från titeln i skiljeset. Ändå gick det inte att detronisera världens nu bäste spelare.

ANNONS
|

Herrsingelfinalen i bordtennis-VM blev ett drama utöver det vanliga. Ma Long gick fram till 3–1 i set och såg ut att vinna säkert. Då kom Fan Zhendong tillbaka, spelade strålande i två set och lyckades få till ett skiljeset.

- Det här är den mest galna match jag spelat under hela min karriär. Jag hoppas att den här finalen kommer att bli ihågkommen av alla i pingishistorien, sade Ma Long.

ANNONS

"Väldigt hög nivå"

Skiljeset blev en rysare med Fan i ledningen vid 9–7. Ma kom tillbaka och gick fram till 10–9. Fan räddade den första matchbollen men på den andra svarade Ma Long för en klinisk avslutning.

- Det var en fantastisk final. Varenda poäng är på en väldigt hög nivå. Att Ma Long vinner kan bero på att han varit i stora finaler tidigare och gör något färre misstag, sade Jörgen Persson, som vann VM i singel för 26 år sedan.

Nu har Ma Long två VM guld, är regerande OS-mästare och på väg att bli världens genom tiderna bästa spelare.

Japan utmanar

Lika säkert sitter Ding Ning kvar på damtronen då hon inte bara tog sin tredje singeltitel, hon vann också damdubbeln.

Tittar man tillbaka på de tio senaste världsmästerskapen har kinesiska spelare stått högst upp på prispallen 64 gånger av 70 i alla klasser. Många länder försöker utmana Kina och även om de fortfarande är överlägsna finns det starka opponenter.

- Japan i första hand men jag tror att Sverige också kan finnas där och utmana i enstaka fall kanske redan till VM i Halmstad nästa år, sade Jörgen Persson.

ANNONS
TT

ANNONS