Lyckat inhopp av Ulf Ohlsson 

Ulf Ohlsson flög till Helsingfors för att köra fyra hästar på Vermo-banan. När han landade på söndagsförmiddagen fick han frågan om att köra DD’s Hitman i Finlandia Ajo. Toppkusken svarade förstås ja - och vann storloppet.

ANNONS
|

Direkt efter loppet (V75-7) fick DD’s Hitman en inbjudan till Elitloppet på Solvalla den 28 maj.

- Jag tycker hästen hör hemma där. Han slog ju några elitloppsaktuella nu och han vann med krafter kvar. Mycket fin och stark häst, sade Ulf Ohlsson.

Ryggproblem

Johnny Takter skulle ha kört DD’s Hitman men fick problem med ryggen. Tränaren Petri Puro ringde till Ohlsson som satt på flyget till Finland.

ANNONS

- När jag slog på telefonen framme i Helsingfors hade Petri läst in på telefonsvararen och det var ju ett väldigt trevlig meddelande. Jag hade inte studerat Finlandia-loppet särskilt noga men nu fick man ju fokusera på det och det kändes inspirerande, berättade Ohlsson.

DD’s Hitman fick ett fint lopp som trea i andraspår av Ulf Ohlsson. På sista långsidan följde ekipaget med i rygg på Twister Bi, med favoriten Propulsion och Örjan Kihlström i rygg.

- Loppet blev bra för vår del, men jag var förstås orolig med Propulsion i rygg. Men min häst kändes stark och jag kände mig egentligen aldrig hotad. Han vann med krafter kvar.

Banrekord

DD’s Hitman vann på 1.09,8, nytt banrekord på Vermo-banan.

Propulsion, som redan är klar för Elitloppet, travade 1.10,0, en dryg längd bakom vinnaren.

- Jag var nöjd med Propulsion, vi fick helt enkelt stryk av en bättre häst, kommenterade Örjan Kihlström.

ANNONS

Twister Bi, körd av Christoffer Eriksson, fullföljde fint som trea på 10,0 och kan bli aktuell för Elitloppet.

Örjan Kihlström och tränare Daniel Redén vann med Love Matters och Stand Bayou i söndagens V75-omgång. Två fina amerikanska hästar som bör vinna flera lopp i sommar.

TT

ANNONS