Full fart genom Västsverige.
Full fart genom Västsverige.

Lyckat 40 års-jubileum för cyklister

Några tusen cyklister invaderade i helgen Göteborg med omnejd.

ANNONS
|

6:06 blev den snabbaste tiden för Per Antonsson, en av de 400 cyklister som på lördagen cyklade 222-kilometersloppet Regionen runt som sträckte sig över sju kommuner.

3:15 blev bästa tiden bland de över 500 som cyklade loppets 122-kilometersbana.

Bland deltagarna där märktes svensken Mattias Reck, tränare i tyska Giant-Alpecin.

De allra flesta satsade dock på 50-kilometersloppet Hisingen runt som i år firade 40-årsjubileum.

- Det var helt perfekt väder för cyklisterna, säger en nöjd Christer Gustafsson, ordförande i Hisingens cykelklubb som arrangerade loppen.

Då blir det antiklimax nästa år när det inte är något jubileum?

- Nej, säger Christer Gustafsson med ett lätt skratt, det är roligt ändå. Det är så fantastiskt energigivande att att se alla deltagare när de går i mål.

ANNONS

Även sexton paracyklister startade i Hisningen Runt och alla slutförde de fem milen! fem tandemekipage, fyra handcyklister och en pararacer (en paracyklist på en vanlig racercykel).

Snabbast runt var Tandemekipaget Sofia Ahlmark från Mölndals cykelklubb och Tobias Fröjdlund på tiden 01:59:56.

Sofia är synskadad och åker därför tandem med en seende cyklist, en "pilot". Den hon egentligen skulle åkt med fick förhinder men Tobias hoppade på eget initiativ in som ersättare klockan fem över tolv natten innan loppet!

Snabbaste handcyklist var, enligt den omräkningstabell som används för att jämföra cyklister med olika funktionsnedsättningar, Patrik Ohlqvist, Mölndals Cykelklubb. Hans omräknade tid blev 02:15:35.

Hisingen runt

Hisingen Runt är en av tre delar i femårsjubilerande "Göteborgsklassikern". De andra två är Göteborgssimmet 21 augusti och löptävlingen Finalloppet 5 november.

ANNONS