Henrik Lundqvist (30) räddade 39 av 40 skott på mål.
Henrik Lundqvist (30) räddade 39 av 40 skott på mål.

Lundqvist knockad matchhjälte mot Buffalo

New York Rangers Henrik Lundqvist hyllades efter att ha räddat 39 skott i 3–1-segern över Buffalo i NHL-ishockeyn. Han kom undan med blotta förskräckelsen sedan han blivit pååkt av Rasmus Dahlin.

ANNONS

Det var i slutet av andra perioden som Dahlin åkte på Rangers-målvakten som blev liggande på isen en stund med nacksmärtor.

- Jag kom åkande vid sidan av kassen och han stack ut huvudet lite långt, så jag kunde inte undvika den kollisionen. Det var skönt att se att det gick bra och att han kunde spela vidare, säger Dahlin till Aftonbladet.

ANNONS

Lundqvist såg aldrig att det var Dahlin som knockade honom.

- Var det han? Jaha, det såg jag aldrig. Men det var mitt eget fel. Jag trodde att han skulle skjuta och därför kom jag för långt ut. Han hade ingenstans att vägen, så jag fick hans höft på sidan av huvudet. Det gjorde ont då, men det är okej nu, säger Lundqvist.

"Det var surt"

Dahlin och hans Buffalo kom till New York med gott självförtroende efter att ett dygn tidigare ha besegrat Ottawa med 9–2. Ändå blev det förlust.

- Det var surt. Särskilt som vi spelade såpass bra. Jag tycker vi gjorde nästan allting rätt, vi skapade många chanser och avlossade mycket skott, säger 18-åringen.

Lundqvist stod dock i vägen för 39 av de 40 skotten.

"Hank var enastående i kväll", säger tränaren David Quinn enligt lagets Twitterkonto.

ANNONS

New York Rangers Jimmy Vesey gjorde två av lagets mål i segermatchen som var lagets tredje i följd.

Förlängningssegrar

Matchen mellan Tampa Bay och Ottawa avgjordes efter 14 sekunders förlängning då Tampa Bays Yanni Gourde satte 4–3-målet.

Anton Strålman noterades för en assist till 2–2-målet som Mathieu Joseph gjorde i början av andra perioden.

Även Anaheim avgjorde i förlängning, mot Columbus. Cam Fowler, framspelad av bland andra Jakob Silfverberg, nätade 36 sekunder in i förlängningen i 3–2-matchen.

TT

ANNONS