Lundqvist hoppas på offensivt lyft

Defensiven fanns där – men inte offensiven. Det tyckte lagkaptenen Joel Lundqvist när han efter 1–4 mot Tjeckien tittade fram emot OS. – Grundspelet är viktigt, sedan är det detaljer som avgör, säger Frölundakaptenen.

ANNONS
|

Tre Kronor gjorde bara två mål på 16 numerära överlägen i Channel One Cup i Moskva. Ett facit på svaga 12,5 procent.

I Karjalaturneringen i november gjorde ishockeylandslaget fem mål på tre matcher och var 35-procentiga.

– Grundspelet är viktigt, sedan är det detaljer som avgör. Special teams (numerärt över- och underläge) är en viktig del i en kort turnering. Det är där det kan avgöras, sade Frölundakaptenen som är nyckelspelare i boxplay.

Allt måste bli lite bättre

Joakim Lindström sköt enda målet mot Tjeckien, i numerärt överläge, och sade:

– Jag tycker vi sätter oss själv i bra lägen och tar bra avslut, sedan handlar det om att försöka komma till på returerna och göra skymningarna. Göra allt det lite bättre. Det kan vi slipa på.

ANNONS

Tre Kronor hade sex numerära överlägen mot tjeckerna och två raka efter 1–2-reduceringen.

När det inte blev utdelning där kunde tjeckerna, som tog greppet med två snabba mål i första perioden, avgöra med Martin Erats 3–1-mål.

Svenskarna hade en del motflyt också med ett underkänt mål (hög klubba på Lindström) och ett friläge där John Norman borde fått straff.

"Häftigt att få representera sitt land"

Både Lindström, som gjort comeback i landslaget den här säsongen, och Lundqvist, VM-guldkaptenen och defensiv nyckelspelare, är så gott som givna i OS. Lindströms Skellefteåkedja var hetare i Karjalaturneringen, men bidrog med två mål i Channel One.

– Det känns bra. Det är häftigt att få representera sitt land, jag önskar bara att vi kunde få lite bättre resultat, sade Lindström.

Lundqvists gnuggarkedja med Fredrik Pettersson och Dennis Everberg hade massor av energi.

– Jag försöker spela min roll med tekningar, boxplay och fysiskt spel. Jag tyckte vi kuggade i riktigt bra i presspelet utan puck och fick fast motståndarna en hel del.

Fakta: Tre Kronors väg till OS

16 januari: OS-truppen presenteras.

8–12 februari: Läger i Incheon, Sydkorea, med träningsmatch mot Kanada den 12/2.

14–25 februari: OS.

Tre Kronors gruppspelsmatcher: 15/2 Norge, 16/2 Tyskland, 18/2 Finland.

ANNONS