Nils Lundkvist lämnade isen i tredje perioden.
Nils Lundkvist lämnade isen i tredje perioden. Bild: Roman Koksarov/AP/TT

Lundkvist lämnade matchen i smärtor

Allt var inte guld och gröna skogar i Tre Kronors 7–0-seger mot Schweiz.
Backen Nils Lundkvist, som gjorde ett mål och tre assist, lämnade isen efter en smäll i tredje perioden.
– Jag kan inte säga mer än att han klev av och så får vi se i morgon hur läget är, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

ANNONS
|

Olyckan var framme i slutet av den tredje perioden.

Lundkvist hade precis spelat iväg pucken i försvarszon när han fick rejält ont efter en smäll mot sitt högra ben av Schweiz Christoph Bertschy, som blev utvisad för tripping. Lundkvist föll hårt till isen, grinade illa och haltade ut i omklädningsrummet.

Den 20-årige backen, som var starkt bidragande till segern med ett mål och tre assist, spelade inte mer i matchen.

Lundkvist har varit en ljusglimt i turneringen som innan 7–0-segern mot Schweiz var en mörk historia för svensk del. Norrbottningen, som utsågs till SHL:s bästa back efter en fin säsong med Luleå, har gjort fem poäng på tre matcher i vad som är hans VM-debut. Därmed är han poängbäst i det svenska laget.

ANNONS

– Han har blivit bättre och bättre som många andra av debutanterna. Det är lätt att glömma bort att det här är stort för dem, de vet att hela Sverige sitter och tittar på det här. Man spelar under ganska stor press, man möter bra motstånd, så man måste komma in i det här och göra de här matcherna för att äga sin tröja, säger Johan Garpenlöv.

Förbundskaptenen fortsätter:

– Jag tycker "Nisse" precis har tagit de stegen, han har blivit mer och mer bekväm med situationen och i dag gjorde han sin bästa match.

Anton Johansson/TT

Göran Sundberg/TT

ANNONS