Ljummen hyllningskör för väntade mästare

Välförtjänt, men knappast överraskande, kan man sammanfatta de första kommentarerna till MFF:s tjugonde SM-guld.

ANNONS
|

"Alla sansade fotbollssvenskar förväntade sig att Malmö FF skulle vinna fotbollsallsvenskan för herrar 2017", skriver DN:s Johan Esk och konstaterar att 2017 var Malmö för bra för sitt land och sin serie, men för svaga för Europa.

Aftonbladets Simon Bank slår fast att matchen var som serien i varit övrigt, Malmö har bestämt när det varit dags att visa något. "De var inte fantastiska den här gången heller, de var bara väldigt mycket bättre än alla andra."

Svenska Dagbladets Anders Lindblad saknar spänningen i allsvenskan. "Risken för den allsvenska spänningen är att Malmös dominans bara blir större ju mer de vinner."

ANNONS

"Malmö FF är på 20 SM-guld nu och det har sagts att det aldrig blev spännande för att de andra inte har varit bra. Det kan Malmö FF skita i", skriver Expressens Mattias Larsson och fortsätter "Laget är minst lika bra som i fjol, utvecklingspotentialen är större, Markus Rosenberg stannar ett år till och han har redan Carlos Strandberg vid sin sida."

En känd MFF:are som inte brukar bry sig om vad andra tycker var snabb att gratulera. "Vem annars... Gratulerar", skriver Zlatan Ibrahimovic på Instagram, följt av två stjärnor.

TT

ANNONS