Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Lista: De har suttit kortast tid på jobbet

Sam Allardyce har för alltid skrivit in sig i historien som den som fick sparken efter kortast tid som Englands förbundskapten. Här är övriga på den osmickrande listan.

Det blev bara en match för 61-årige Sam Allardyce som Englands förbundskapten, en VM-kvalmatch borta mot Slovakien, som slutade i seger 1-0. 

Det gör honom till ohotad etta på listan över de som suttit kortast tid på tronen, som BBC sammanställt.

Missade EM

Den som haft jobbet minst kortast tid är Steve McClaren som tog över stafettpinnen från Sven-Göran Eriksson den 1 augusti 2006. Han hade kontrakt fram till 2010, men fick sparken efter att England missat EM efter de avgörande kvalmatcherna mot Ryssland och Kroatien. Han lämnade jobbet efter drygt ett och ett halvt år. 

Den legendariske spelaren Kevin Keegan har haft jobbet tredje kortast tid. Han lyckades inte ta England vidare från gruppspelet i EM 2000, trots ledning mot Rumänien i sista matchen. Keegan vann endast 38.9 procent av sina matcher och fick också lämna efter drygt ett år och sju månader.

Funktionsnedsatta straffades för "synder i tidigare liv"

Kevin Keegans företrädare var Glenn Hoddle. Hans facit blev två år och nio månader efter att han tillträtt den 2 februari 1996. Hoddle fick lämna uppdraget efter att två veckor tidigare påstått i en intervju att människor med funktionsnedsättning är straffade för sina synder i tidigare liv.

Vem har varit förbundskapten längst då?

Det har Walter Winterbottom som tillträdde i augusti 1946 och lämnade i augusti 1862, 18 år senare.

Those were the days. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.