Linn Perssons succé – första pallplatsen

Linn Persson tog sin första individuella pallplats i världscupen när hon körde in på en tredjeplats i masstarten i Frankrike.
– Det känns ju superroligt, jag är lite rörd nästan. Det är så himla kul, vilken julklapp!, säger Persson till NRK.

ANNONS
|

Det svenska laget har haft en tung världscupvecka i franska Annecy men avslutningen, damernas masstart, blev en ljusglimt inför julledigheten. För när stjärnan Hanna Öberg saknades på grund av sjukdom klev en annan svenska fram.

– Det känns ju superroligt, jag är lite rörd nästan. Det är så himla kul, vilken julklapp!, säger Persson till NRK.

Linn Persson gick ut som trea tillsammans med giganten Dorothea Wierer efter sista skyttet i masstarten. Persson hängde med Wierer och var på väg förbi in mot upploppet när hon krokade i italienskan. Det blev en tight spurt mellan de två åkarna där Persson till slut fick se sig besegrad och åkte in på en tredje plats – hennes bästa individuella placering i karriären efter bara en bom på de fyra skjutningarna.

ANNONS

– Det var ett superlopp från start till mål. Jättekul och imponerande. Det höll ju på att bli en ännu bättre placering när hon stötte i uppförsbacken men fastnade, säger tränaren Mattias Nilsson till SVT.

Några placeringar bakom fanns Mona Brorsson som åkte in som tia efter två bommade skott.

Den tredje svenskan i tävlingen, Elvira Öberg, inledde med tre bom i första skyttet i sin första masstart i världscupen. Därefter höll hon ihop det bättre och bommade bara ett skott till och slutade på en 23:e plats.

"Nu kan jag"

Nu väntar julledighet innan nya tävlingar.

– Först och främst ska jag vila upp mig och fira jul, jag känner mig som en urvriden disktrasa för tillfället. Men nu kan jag vara på pallen och det är jätteroligt och det ska jag ta med mig i träningen över jul, säger Persson till NRK.

Norskan Tiril Eckhoff vann tävlingen och tog sin fjärde raka världscupseger.

På herrsidan var Martin Ponsiluoma ende svensk. Ponsiluoma sköt rent i det avslutande skyttet i herrarnas masstart. Men totalt sex bom i de tre inledande skjutningarna räckte inte till något annat än en 27:e plats – av 30 deltagare – för 24-åringen. Vann gjorde, som så ofta, Johannes Thingnes Bø före fransmannen Émilien Jacquelin.

ANNONS
ANNONS