Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Lindh och Ståhl med världsresultat

Lovisa Lindh slog till med personbästa på 800 meter under Diamond League-galan i Oslo. – Det gör väldigt mycket för självförtroendet, säger hon.

Startfältet på 800 meter i Diamond League-tävlingen "Bislett Games" innehöll världens främsta i grenen. Ullevi FK:s Lovisa Lindh var en av dem, och den 25-åriga göteborgskan imponerande i sin årspremiär på distansen.

Lindh utmanade om en pallplats och blev till slut fyra med personbästa-tiden 1.59.23 – tre hundradelar från Areba Aregawis svenska rekord på distansen.
– I första loppet! Det är helt... jättebra, säger Lindh till SVT och fortsätter:
– Det gör väldigt mycket för självförtroendet och känns grymt bra inför fortsättningen.

En annan som imponerade var den svenska diskusstjärnan Daniel Ståhl som tog hem diskustävlingen på 68,06 meter.

Lindhs lagkamrat i Ullevi FK, Khaddi Sagnia, är tillbaka efter sitt långa tävlingsuppehåll. Längdhopperskan stod över inomhussäsongen och hoppade därmed sitt första tävlingshopp sedan förra sommaren.

Men comebacken blev inte vad 23-åringen hade hoppats på. Fler än tre hopp blev det inte efter problem med ansatsen. Med 6,26 som främsta resultat fick hon inte chansen att hoppa vidare och slutade nia.
– Jag känner ändå att jag har långa hopp i mig, nu är det bara att gå hem och jobba på ansatsen. Det här är min första tävling och jag får ta det som ett godkännande, säger Sagnia till SVT.

Angelica Bengtsson blev fyra i stavhoppet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.