Lindh imponerade på nytt: "Är grymt nöjd"

Hon siktade på svenska rekordet – men missade med 21 hundradelar. – Jag är grymt nöjd ändå. Under två minuter igen, säger 800-meters-löparen Lovisa Lindh. Ännu gladare är höjdhopparen Sofie Skoog, som slog personbästa och blev VM-klar.

ANNONS
|

800-metersloppet i Diamond League-galan började i ett rasande tempo.

– Det gick väldigt fort i början och blåsten ställde till det lite. Loppet blev kanske inte riktigt som jag ville, inte lika rent, men att jag klarade av att springa under två minuter än en gång är jag väldigt nöjd med. Det var ändå mitt tredje lopp på åtta dagar, säger Lovisa Lindh.

25-åringen från Ullevi blev tvåa och slog bland annat tre löpare som sprang OS-final i Rio de Janeiro – bland dem silvermedaljören Francine Niyonsaba.

– Jag har fått en helt grym start på den här säsongen, säger Lovisa, som nu ska hem till Göteborg och träna och ladda batterierna inför lag-EM i Finland.

ANNONS

Strax före Lovisa hade sprungit in som tvåa på Stockholm Stadion klarade höjdhopparen Sofie Skoog 1,94. Det betydde två saker:

Nytt personligt rekord – och en biljett till VM i London i augusti.

– Jag är bara så euforisk! Jag har alla känslor på en och samma gång. Lättnad, glädje … allt! Det kändes lite som om jag svävade över ribban, och det var en skön känsla, säger hon.

Sofie berättar hur bra allt har känts på träning, men att hon inte riktigt fått till på det tävlingarna på sistone.

– Då är det lätt att man blir lite fundersam … Det som funkar på träning borde ju också funka på tävling. Och nu när det funkade – jag är bara så lycklig, säger hon.

Hennes coach – en viss Stefan Holm – har aldrig tvivlat.

– Han har bara sagt: ”Ta det lugnt, ha tålamod” … Nu vill jag hoppa 1,97 också. I den bästa av världar hade jag satt upp målet att klara 1,94 i juni. Och nu har jag gjort det. Stavhopparen Angelica Bengtsson höll också på att slå rekord. Men andra försöket på 4,75 slutade med en olycklig landning – och med stukning av båda fötterna!

ANNONS

– Jag stukade dem ungefär lika mycket, men högerfoten tog mest stryk eftersom jag har stukat den förut. Jag hoppas ändå att jag kan följa planen rätt bra. Det går ju att träna andra kroppsdelar och jag hade ändå lagt in ett längre uppehåll efter lag-EM nästa helg som jag ju får stå över nu, säger hon.

Örgrytehopparen Michaela Meijer klarade 5,40 – precis som i förra tävlingen – men rev sedan ut sig på 4,55.

ANNONS