Philadelphias Oskar Lindblom flyger fram mot mål.
Philadelphias Oskar Lindblom flyger fram mot mål.

Lindbloms dubbel sänkte Detroit

Oskar Lindblom blev dubbel målskytt när Philadelphia besegrade Detroit med 3–1 i NHL-hockeyn. Svensken både inledde och avslutade målskyttet i segermatchen.

ANNONS
|

Philadelphia mot Detroit blev en jämn uppgörelse. Men hemmalaget, som rider på en framgångsvåg, hade fördelen att ha Oskar Lindblom och Carter Hart på isen. De två såg till att Detroit inte kunde förvalta sitt spelmässiga övertag.

1–0 kom när Lindblom från bara några decimeters håll styrde in Sean Couturiers passning och på något sätt fick in pucken förbi såväl målvakten Jonathan Bernier som backen Nick Jensen. 3–1 krävde mindre känsla med klubbladet, det målet kom när Detroit plockat ut inbytte målvakten Jimmy Howard och lämnat målet tomt.

- Jag vet inte ens om Couturier passade mig, men jag satsade allt mot mål. Jag fick klubban på pucken och sedan tror jag den träffade en skridsko. Den är den typen av tur vi har haft på sistone, sade Lindblom till journalister efter matchen.

ANNONS

Viktiga mål

Det är första gången som Brynäs tidigare poängkung gör mer än ett mål i en och samma NHL-match. Svensken har kommit i gång bra efter nyår, sedan mitten av januari har han redan gjort lika många mål som totalt tidigare under hela sin NHL-karriär.

Trots att de är relativt få till antalet har Lindbloms mål varit viktiga för Philadelphia. I slutet av januari avgjorde svensken mot New York Rangers när han slog in en retur till den matchens enda mål, och bara två dagar senare räddade han Philadelphia med en kvittering som gav förlängning och i slutändan två poäng mot Boston.

Men Lindbloms dubbel var inte matchens snackis, det var Carter Harts storspel. Målvakten stod för flera svettiga räddningar, inte minst när Anthony Mantha var helt fri i inledningen av matchen. Harts insats kom dagen efter att Philadelphia i en bytesaffär med Edmonton bytt till sig veteranmålvakten Cam Talbot.

Trögt för Detroit

Philadelphia har nu 12 vinster på de senaste 14 matcherna, och är därmed ett av ligans mest formstarka lag. För Detroit går det mer trögt, och svenske backen Niklas Kronwall är inte helt nöjd med lagets prestationer som helhet.

- Vi har inte haft många matcher där vi spelat bra över 60 minuter och det är något vi måste jobba på. Men man kan verkligen se saker här och där när vi gör rätt saker och då är vi ett rätt bra lag, säger Kronwall enligt nhl.com.

ANNONS
TT

ANNONS