Hedvig Lindahl fick se på från bänken när Chelsea förlorade hemma, och det med besked, för första gången sedan maj 2016. Arkivbild.
Hedvig Lindahl fick se på från bänken när Chelsea förlorade hemma, och det med besked, för första gången sedan maj 2016. Arkivbild.

Lindahllöst Chelsea knockades av Arsenal

Hedvig Lindahl på bänken – igen. Då knockades ett redan strulande Chelsea. 0–5 mot Arsenal väcker utropstecken i en del av London – och stora frågetecken i en annan.

ANNONS
|

För tredje matchen i rad i engelska Super League så fick Chelseas svenska landslagsmålvakt Hedvig Lindahl sitta på bänken till förmån för Carly Telford.

Frågan är dock om Chelsea inte ångrade sitt målvaktsval efter toppmötet mot Arsenal.

Det blev en förkrossande hemmaförlust med 0–5 för de blåklädda, som mönstrade både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i ett försvarsled som varken kunde hantera Jordan Nobbs eller Vivianne Miedema (två mål var). Kim Little var dock den som var först ut med målskyttet, från straffpunkten.

När Jessica Samuelsson fick hoppa in för Arsenal i den 86:e minuten var storsegern redan säkrad sedan ett bra tag.

ANNONS

Något som gjorde resultatet desto mer anmärkningsvärt var att det var Chelseas, regerande mästare och obesegrade förra säsongen, första hemmaförlust sedan maj 2016.

Desto mindre överraskande var det att Arsenal gillar att göra mål. Londonlaget leder nu serien med fyra segrar och 21–3 i målskillnad efter fyra matcher.

Chelsea å andra sidan, må så vara att förlusten var lagets första för säsongen, nådde sitt absolut största bottennapp i sin femte match efter att ha inlett med tre raka 0–0-matcher och blott en seger på sina fyra inledande matcher.

TT

ANNONS