Lin Ivarsson lägger av – 25 år gammal

Sveriges bästa fartåkare tackar för sig. Lin Ivarsson meddelar att hon avslutar karriären, endast 25 år gammal. ”Jag gråter när jag skriver det här”, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Lin Ivarsson är Sveriges bästa störtloppsåkare på damsidan. Nu meddelar hon att hon avslutar karriären – endast 25 år gammal.

”Jag gråter när jag skriver det här eftersom skidåkning varit hela mitt liv”, skriver Ivarsson på Instagram. Hon skriver att det är den rådande situationen som gör att det är svårt att fortsätta satsningen på fartåkning.

24:a på VM i februari

Ivarssons har tävlat i världscupen sedan 2017 och hennes bästa placering i världscupen är från 2019 då hon slutade 21:a i super-G i Lake Louise, en av tre gånger hon lyckats ta världscuppoäng. I VM-sammanhang har hon en 24:e och en 29:e plats i störtlopp. 24:e platsen kom från mästerskapet i Cortina i februari i år.

ANNONS

”Jag är stolt över vad jag åstadkommit och hoppas att jag inspirerat någon att följa min resa att fortsätta kämpa och att köra super-G och störtlopp”.

Ivarsson, som tävlat för Åre SK, kommer nu ägna sig åt studier i Schweiz och hon skriver att framöver vill engagera sig i alpinåkning på något sätt.

”Jag vill ge tillbaka till sporten på något sätt i framtiden”, skriver hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS