Leo Borgs succé fortsätter - nära ny titel

Leo Borg, 18, fortsätter att imponera. Nyligen vann han sin första stora titel i Porto Alegre och nu har han chansen att ta hem ännu en seger och därmed också klättra på världsrankingen.

ANNONS
|

Att gå i sin pappas fotspår är inte alltid det enklaste. En som valt att testa på samma resa är Leo Borg som likt pappa, Björn, satsat helhjärtat på tennisen och Leo Borg rankas redan som en av världens största talanger.

Nyligen vann han sin första stora titel.

LÄS MER:Mannen bakom Marek Hamsik – vem är han?

Nu är Leo Borg på väg att göra om den bedriften och vinna J2 Santo Domingo i Dominikanska Republiken.

– Efter vinsten i Brasilien tog Leo några dagar ledigt och därefter var det fullt fokus på nästa tävling och utmaning. Det är imponerande hur Leo kan prestera på en så pass hög internationell nivå återigen och det visar att han är både mentalt och fysiskt stark, säger hans agent Nina Wennerström till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER:Marek Hamsik om första tiden i Göteborg och första träningen

Redan innan turneringen i Dominikanska Republiken klättrade han på världsrankingen för juniorer och la beslag på 19:e platsen. Men efter en ny fin turnering så kommer klättringen att fortsätta för talangen.

– Det är små marginaler på denna nivå och nu har han självförtroende, spelglädje, är vältränad och rör sig bättre än någonsin och då är han farlig, säger Wennerström.

LÄS MER:Efter blodproppen – Pontus Dahlberg redo för spel igen

I semifinalen som spelas under lördagen ställs han mot Lui Maxed.

– Senaste månadernas resultat har visat att han jobbat på rätt sätt och är på rätt väg. Därutöver innebär denna framgång, oavsett hur det går i finalen, att han klättrar ytterligare på juniorvärldsrankingen, säger Wennerström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS