Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren om tiden ihop med Frank Andersson

Frank Andersson hade en lång och framgångsrik karriär. Men profilen kunde ha tjänat stora pengar inom wrestlingen när sporten dök upp – något som nära vännen, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren nu berättar i podden ”Tyngre Old School”.
– Han kastade bort otroliga summor, säger han i podden.

ANNONS
|

Tre VM-guld. Fyra EM-guld och ett OS-brons.

Frank Andersson är en av brottningens stora profiler genom tiderna. Den folkkäre idrottaren skapade fler rubriker utanför brottningsmattan än på den.

En som kände honom bättre än många andra är tyngdlyftaren och TV-profilen Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren.

De två bodde under en period tillsammans och nu berättar Lennart Dahlgren om tiden tillsammans i podden ”Tyngre Old School”.

– Han var en orolig själ, men en otrolig idrottsman och en spännande lirare, säger han i podden.

LÄS MER:Gais i serieledning – för första gången på tolv år

Det finns en historia som blivit mer omtalad än många andra. Och det är den när Frank Andersson lämnade deras lägenhet för att köpa mjölk och inte återvände på ett halvår.

ANNONS

LÄS MER:Marek Hamsik kan lämna Blåvitt gratis – innan kontraktet går ut

Något som Lennart Dahlgren bekräftar – även om han ändrar på en liten detalj.

– Nä, tre månader senare var det. Och den är 100 procent sann. Där kommer det jag menade. Det var bara att acceptera som det var. Han var ständigt i farten medan jag var mer fastgjuten i marken, säger han.

LÄS MER:Andreas Alm om Häckens start på säsongen

Duon höll ihop länge och spenderade mycket tid tillsammans. De två blev tidigt kontaktade när wrestlingen dök upp och den nya sporten ville ha Frank Andersson som ett av de stora namnen.

Frank Andersson skulle bli affischnamn i nya sporten

Där erbjöds han stora pengar.

LÄS MER:Hosam Aiesh om samtalet som förändrade allt

Men då han inte dök upp till matcherna så dumpades han.

– Han var en jättetalang. Men wrestling var en miljardindustri och då går det inte att inte komma till fajterna. Så de blev tvungna att dumpa honom för att han inte dök upp. Det gick väl bra om han skulle vara diskjockey i Värnamo men det funkade inte på såna jättegalor, att inte dyka upp. Där kastade han bort otroliga summor pengar, säger Lennart Dahlgren i podden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS