Legendaren Floyd Little har avlidit 78 år gammal

Floyd Little är invald i NFL:s Hall of Fame för sina insatser i Denver Broncos. Nu har legendaren avlidit, 78 år gammal, meddelar familjen.
– Jag kommer att sakna min vän, säger Joe Biden, som gick på samma universitet som Little.

ANNONS
|

Floyd Little är en legendarisk amerikansk fotbollsspelare. Little, som spelade som running back, tillhörde Denver Broncos under hela sin karriär (1967-1975).

Little blev kapten för laget redan under sin första säsong, och bidrog bland annat med hela 43 touchdowns under karriären.

För sina insatser blev Little 2010 invald i Hall of Fame. Dessutom har hans nummer, 44, blivit pensionerat i Denver Broncos.

”En Hall of Fame-person”

Little drabbades av hälsoproblem under slutet av förra året, och lades in på hospis i november, enligt förra lagkamraten Patrick Killorin. Detta efter att ha kämpat mot cancer under en längre tid. På årets första dag somnade han in, 78 år gammal, meddelar familjen i ett uttalande, enligt CNN.

ANNONS

”Floyd Little var inte bara en Hall of Fame running back, utan han var också en Hall of Fame person”, säger NFL-basen Roger Goodell i ett uttalande.

Little gick på Syracuse University innan han började spela i NFL. Även där är hans nummer 44 pensionerat. En annan som gick på universitet i Syracuse under denna tid var USA:s kommande president Joe Biden.

Biden sörjer nu Littles bortgång.

”Jag kommer att sakna min vän. Jag lärde känna Floyd som mannen bakom numret. Han var full av karaktär, hygglighet och integritet. Vi brukade ringa varandra efter Syracuse-matcher, och kolla läget med varandra. Jag kommer ihåg samtalet efter att han blivit invald i Hall of Fame och glädjen i hans röst. Jag kommer också ihåg de senare samtalen när han berättade om sin cancerdiagnos, och hur orädd han var i sin övertygelse om att bekämpa sjukdomen”, säger Biden i ett officiellt uttalande.

Efter sig lämnar Little sin fru, två döttrar, en son och flertalet barnbarn.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS