LeBron James rookie-kort sålt för 43,6 miljoner kronor

LeBron James stjärnstatus går inte att ta miste på. Nyligen såldes ett rookie-kort med NBA-superstjärnan för hela 43,6 miljoner kronor, det skriver ESPN.

ANNONS
|

LeBron James anses av många vara en av tidernas främsta basketspelare.

Den 36-årige Los Angeles Lakers-stjärnan har vunnit NBA-titeln fyra gånger, vid samtliga tillfällen utsetts till finalseriens mest värdefulle spelare och även utsetts till hela ligans mest värdefulle spelare fyra gånger.

LÄS MER:Curry satte nytt trepoängsrekord

Intresset för samlarobjekt med James är därmed skyhögt, vilket blev extra tydligt nyligen. För när ett rookie-kort med LeBron James skulle auktioneras ut – ja då landade priset på otroliga 43,6 miljoner kronor, det rapporterar ESPN.

Enligt kanalen är det ett nytt rekord vad gäller basketkort.

LÄS MER:Legendarisk trio samarbetar med Daniel Ek

Innehöll en tröjbit och en autograf

Kortet var som sagt ett rookie-kort, från hans första säsong i ligan då han spelade för Cleveland Cavaliers. Utöver en bild på LeBron James har kortet även en autograf, samt en tygbit från hans matchtröja.

ANNONS

Kortet kommer från en kollektion som kallas för ”Exquisite”.

”Exquisite var en revolutionerande produkt när det kom 2003. Det var den dyraste detaljhandel produkten som släppts för 500 dollar (4 100 kronor) per låda och de gjordes endaste mellan 2003 och 2009. Sällsyntheten hos dessa tillgångar väger mycket för samlare och investerare idag”, säger Jesse Craig, chef för affärsutveckling hos PWCC som sålde LeBron James kort.

ANNONS