LeBron James, Los Angeles Lakers, leder omröstningen inför All Star-matchen men ser helst att den inte spelas.
LeBron James, Los Angeles Lakers, leder omröstningen inför All Star-matchen men ser helst att den inte spelas. Bild: Tony Dejak

Lebron James kritisk mot All-star-match:”Ett slag i ansiktet”

Lebron James är inte glad över att NBA bestämt att All Star-matchen ska spelas – samtidigt som flera av ligans lag fått matcher inställda på grund av bekräftade coronafall.
– Det är ett slag i ansiktet, sade han efter matchen mot Denver Nuggets.

ANNONS
|

Basketvärldens största stjärna Lebron James ryter ifrån efter att NBA beslutat att genomföra den årliga All Star-matchen, som innebär att sportens främsta stjärnor måste samlas på en och samma plats samtidigt som smittspridningen fortsätter i ligan och USA.

Efter torsdagens match mot Denver Nuggets fick Los Angeles Lakers storstjärna Lebron James uttala sig om All Star-matchen, som ser ur att bli av 7 mars i Atlanta.

– Jag har noll energi och noll entusiasm inför en All Star-match i år, säger han till Los Angeles Times, och fortsätter.

– Jag kan inte ens förstå varför vi ska ha en All Star-match.

ANNONS

Flera av lagen i ligan har i inledningen av säsongen fått ställa in en eller flera matcher åt gången efter att positiva tester upptäckts i delar av organisationen.

Leder omröstningen — vill inte spela

Lebron James, som för närvarande leder All Star-omröstningen med fler än två miljoner röster, har haft en strålande inledning på säsongen efter att ha vunnit sin fjärde titel i somras.

Han fortsatte med att medge att han kommer att delta om han väljs ut, men han är inte heller blyg med sin åsikt.

– Jag kommer att vara fysiskt närvarande, men inte mentalt, säger James.

Skulle Lebron James väljas ut till årets All Star-lag så skulle det innebära att han medverkar för den 17:e raka gången i sin hittills 19 år långa karriär.

Kritik från flera spelare

James uttalanden kommer efter att spelarorganisationen och NBA enats om att genomföra matchen. Ett ändrat beslut då matchen först ställdes in och det var tänkt att säsongen skulle fortgå utan en All Star-match.

Lebron James är inte den enda av ligans stjärnor som kritiserat beslutet.

De’Aaron Fox, point guard i Sacramento Kings, var en av de första spelarna som yttrade sitt missnöje.

– Om jag ska vara brutalt ärlig så tycker jag att det är dumt, sade Fox till medierna natten mot torsdagen.

ANNONS

Fox, som har en stark säsong bakom sig och har en chans att väljas ut till matchen, fortsatte med att ge en pik mot NBA som han anser tog beslutet ur ett ekonomiskt lönsamhetsperspektiv.

– Om vi måste bära mask och göra allt det här för en vanlig match – vad är då syftet med att All Star-matchen kommer tillbaka? Självklart, pengar får världen att gå runt, så det är vad det är.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS