LeBron James köper in sig i Milan – efter bråket med Zlatan

Basketstjärnan LeBron James köper in sig i AC Milan. Enligt Forbes är affären värd närmare 13 miljarder svenska kronor.

ANNONS
|

Ägarstrukturen är tämligen luddig, men det ska röra sig om en affär där baseballklubben New York Yankees, ihop med en firma som backas upp av James, blir minoritetsägare i det italienska laget.

Investerarna i Yankees Global Enterprises och James-kopplade California Bank Main Street Advisors kliver in i RedBird Capital Partners, som är aktören som köper in sig i Milan.

Forbes rapporterar att RedBird Capital Partners, som är kopplat till Fenway Sports Group (FSG), köpt andelar i föreningen för motsvarande 12,8 miljarder svenska kronor. Just FSG äger sedan tidigare Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins och Liverpool.

James har tidigare gjort betydande investeringar i FSG, då tillsammans med golfstjärnan Tiger Woods. Denna gång uppges han få en annan känd medinvesterare – rappstjärnan Drake, enligt Lakers Daily.

ANNONS

Bråket med Zlatan

Därmed verkar Kosovare Asllani och Zlatan Ibrahimovic ha nya ägare. Någonting som blir aningen pikant – med tanke på Zlatan och James förflutna.

De hade ett uppmärksammat bråk 2021.

– Jag spelar fotboll eftersom jag är den bäste på att spela fotboll. Jag håller inte på med politik. Om jag hade varit politiker så hade jag hållit på med politik. Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och får hög status. Håll dig borta från det. Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut, sa Zlatan 2021 i en intervju med Discovery + apropå James politiska ställningstaganden under karriären.

Någonting han fick svar på tal om.

– Det är ju roligt att just han skulle säga det, för jag tror att det var 2018 när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen. Visst sa han det? Ja. Jag tror det i alla fall. Jag är utbildad och har koll, så jag är fel kille att ge sig på, svarade James sedan på en presskonferens.

Det återstår att se om parterna kommer bättre överens nu.

ANNONS

LÄS MER:Nya kritiken mot Zlatans uttalande om politiskt engagemang

LÄS MER:LeBron James till motattack mot Zlatan

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic sågar LeBron James politiska ställningstagande

ANNONS