Johanna Larsson (höger) och Kirsten Flipkens vann WTA-turneringen på Mallorca. Arkivbild.
Johanna Larsson (höger) och Kirsten Flipkens vann WTA-turneringen på Mallorca. Arkivbild.

Larssons succé – tog 14:e dubbeltiteln

Johanna Larsson tog sin 14:e dubbeltitel då hon tillsammans med Kirsten Flipkens, Belgien, vann finalen i ATP-turneringen i Mallorca mot den spanska duon Maria José Martinez Sanchez och Sara Sorribes Tormo.

ANNONS
|

Efter en blytung vår kom vändningen i Franska mästerskapen för Johanna Larsson. Där tog sig 30-åringen tillsammans med belgiskan Kirsten Flipkens till semifinal innan det tog stopp.

Och duon fortsätter rada upp fina resultat. På Mallorca bar det hela vägen till en dubbeltitel i WTA-turneringen Mallorca Open.

- Vi kompletterar varandra bra. Lyfter varandra, peppar och har kul. Det tror jag är väldigt viktigt, säger Johanna Larsson om det framgångsrika samarbetet med Flipkens.

ANNONS

"Roligt att vinna"

I semifinalen manövrerade duon ut japanskan Shuko Aoyama och Aleksandra Krunic, Serbien. I söndagens final ställdes Larsson/Flipkens mot spanjorskorna Maria José Martinez Sanchez och Sara Sorribes Tormo

Där bröt Larsson och Flipkens motståndarnas serve två gånger i första set och vann till slut med 6–2. I andra set säkrade duon sedan titeln efter 6–4 i en match som var över på 70 minuter.

- Det är alltid roligt att vinna. Vi har haft en väldigt bra vecka och finalen blev som vi hade förväntat oss, säger Larsson.

"Aldrig under press"

TT: Ni vann två raka set. Kände ni att ni hade kontroll på matchen hela tiden?

- Kontroll ska man aldrig säga, men vi satt definitivt i förarsätet hela tiden och det är en bra position. Vi var aldrig riktigt under press, även om det kan vända fort, säger Larsson.

ANNONS

Segern var karriärens 14:e dubbeltitel och ett välkommet formbesked inför grästurneringen i Wimbledon, som inleds i juli.

- Det är alltid skönt att komma dit med en vinst i bagaget. I dubbeln har det verkligen lossnat för oss, säger hon.

TT

ANNONS