Colorados Gabriel Landeskog firar Mikko Rantanens mål i förlängningen.
Colorados Gabriel Landeskog firar Mikko Rantanens mål i förlängningen.

Landeskog och Rantanen räddade Colorado

Gabriel Landeskog leder svenskligan i NHL och kedjekompisen Mikko Rantanen utökade ledningen i poängligan efter 4–3-segern över Anaheim.

ANNONS
|

Rantanen gjorde det avgörande målet i förlängning, framspelad av Landeskog. Landeskog såg till att det blev förlängning när han gjorde 3–3 på en styrning av Nathan MacKinnons skott. Det var Landeskogs 13:e mål för säsongen. Han leder därmed den svenska målligan och delar ledningen i poängligan med Nicklas Bäckström, Washington, på 22 poäng.

Det var bara en sekund kvar av förlängningen när finländaren Rantanen avgjorde i power play (Anaheims Pontus Åberg var utvisad).

- Han fick på ett fantastiskt skott och ja, det är klart att det känns extra skönt att få vinna på det sättet. Överhuvudtaget är det lovande att vi hela tiden kämpar oss till segrar fast vi på slutet inte fått de starter på matcherna vi vill ha, säger Landeskog till Aftonbladet.

ANNONS

Leder före kedjekompis

Det var Rantanens åttonde mål i höst och den 32:a poängen totalt, som ger honom en trepoängsledning i poängligan före kedjekompisen Nathan MacKinnon.

- Det går ju bra för vår kedja, men det är för oss som för alla andra formationer. Det börjar med hårt jobb. Vi sliter och det ger resultat, säger Landeskog.

"Helt väntat"

Coloradokaptenen säger att man inte är förvånad över Rantanens framfart.

- Jag skulle snarare påstå att vi ser det som helt väntat. Redan när jag började spela med honom för något år sedan fick jag Jevgenij Malkin-vibbar och de sitter i. Det är en väldigt bra kille också, så vi unnar honom verkligen den här framgången.

I Edmonton gjorde Las Vegas center William Karlsson säsongens femte mål, när han kvitterade till 1–1 i matchen. Innan matchen, som slutade 6–3 till Vegas, var över hann han med en assist också, i förarbetet till Jonathan Marchessaults andra mål för kvällen.

ANNONS
TT

ANNONS