Sabina Jacobsen, höger, dras med en skada.

Lagkaptenen Jacobsen dras med hemlig skada

Försvarsgeneralen Sabina Jacobsen har skadebekymmer. Vilken typ av skada det handlar om håller hon dock hemligt.

|

Den svenska lagkaptenen Sabina Jacobsen dras med en skada och gick av i slutet av första halvlek i segermatchen mot Polen (23–22) i handbolls-EM. Hon vill inte avslöja vad för typ av skada det handlar om för att inte ge fördel till motståndare.

– Jag har haft lite skadebekymmer, men jag spelar nästa match, säger Jacobsen efter att Sverige hade säkrat vidare avancemang till mellanrundan.

Bukarestspelaren gick av i slutet av första halvlek och spelade sedan inte alls i den andra akten. Då tog Jenny Alm över hennes roll i mittblocket.

Till mellanrundan får Sverige med sig två poäng, precis som Serbien och Danmark efter att serbiskorna vunnit lagens möte med 30–25.

Men nu väntar tufft motstånd i form av Ryssland, Frankrike och Montenegro. Jämfört med insatsen mot Polen måste Sverige upp i nivå mot det högkaratiga motståndet.

– Vi förlorar med 10-15 mål mot Frankrike om vi spelar så här. Men vi brukar höja oss mot bättre motstånd, säger Sabina Jacobsen.