Lars Lagerbäck under en presskonferens i Rejkavik.
Lars Lagerbäck under en presskonferens i Rejkavik. Bild: FREDRIK VARFJELL

Lagerbäck aktuell för isländsk comeback

Erik Hamréns efterträdare som isländsk förbundskapten blev den inhemska lösningen Arnar Vidarsson. Men Lars Lagerbäck är fortfarande aktuell för återkomst.
– Vi har pratat med Lars säger, Arnar Vidarsson.

ANNONS
|

Erik Hamrén slutade som förbundskapten för Island efter att landet misslyckats att kvalificera sig för EM.

Efterträdaren tillkännagavs idag och det blir Arnar Vidarsson som ska försöka ta den lilla önationen till VM i Qatar 2022.

Under dagens presskonferens bekräftade Arnar Vidarsson dock att den förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck är aktuell för en roll i landslaget.

– Vi har pratat med Lars. Vi är väldigt taggade på att ha Lars med oss i VM-kvalet. Han har otroligt stora erfarenheter och kvalitéer som tränare. Vi tror att, om Lars är redo att komma och hjälpa oss, kommer det stärka hela miljön runt hela landslaget, säger han enligt fotbolti.net.

ANNONS

Ska höras efter nyår

Lars Lagerbäck fick likt hans efterträdare Erik Hamrén lämna sin förbundskaptenspost i Norge efter att ha misslyckats ta landet till EM.

Men han är alltså redan nu aktuell för ett nygammalt jobb meddelar Vidarsson.

– Lars har nyligen lämnat det norska landslaget och vi är mycket väl medvetna om att han inte är redo att kliva på ett fulltidsjobb med oss som det är nu. Vi har pratat om att träffa Lars efter nyår. Antingen på Island eller att vi kommer till honom. Sedan får vi styra upp allt och förhoppningsvis i framtiden kan Lars vara med oss.

ANNONS