Kvinna greps – sköt med vattenpistol mot OS-facklan

En kvinna greps efter att ha skjutit med vattenpistol mot OS-facklan, rapporterar magasinet Vice. Kvinnan protesterade mot att spelen ska hållas i Tokyo – trots coronapandemin.
– Du kan inte skjuta vatten på folk utan anledning, säger polischefen Noriaki Nagatsuka till Vice.

ANNONS
|

En 53-årig kvinna greps under söndagen efter att ha skjutit med vattenpistol mot den olympiska facklan. Hon protesterade mot beslutet att hålla OS i Tokyo trots coronapandemin, rapporterar Vice.

I en viral video som lades upp på Youtube och annan social media hörs kvinnan vilja släcka facklan samtidigt som hon skriker: ”Avsluta de olympiska spelen”. Samtidigt sprutar hon med sin vattenpistol. Hon blev stoppad av en värd kort därefter och fackelbärare kunde vandra vidare.

LÄS MER:Beskedet: Melker Svärd Jacobsson petas från OS

Noriaki Nagatsuka, en polischef i staden, säger enligt Vice att kvinnan greps för att ”medvetet siktat på löparen och störde eventet”.

– Du kan inte skjuta vatten på folk utan anledning. Uppenbarligen så skojade hon inte bara runt – detta var inte en barnlek, säger Nagatsuka.

ANNONS

Nytt utbrott av corona i Tokyo

OS ska starta den 23 juli efter att de skjutits upp i ett år. OS-motståndare säger att Japan inte är redo att hålla ett stort internationellt event på grund av det låga vaccinationsantalet i landet.

LÄS MER:Kritik mot SOK efter beslutet: ”Man slår undan motivationen”

Endast 14 procent av befolkningen är fullvaccinerade, skriver Vice som hänvisar till research-gruppen Our World in Data.

Just nu ser dessutom Tokyo ut att uppleva en ny början på ett nytt utbrott av covid-19. Ett hundratal nya fall rapporteras varje dag, skriver Vice.

ANNONS