Fotbollsklubben Kungsbacka, här i orange mundering under en allsvensk match mot Rosengård förra året, finns inte längre. Arkivbild.
Fotbollsklubben Kungsbacka, här i orange mundering under en allsvensk match mot Rosengård förra året, finns inte längre. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Kungsbacka DFF lägger ner verksamheten

Kungsbacka, som åkte ur damallsvenskan i fotboll som nykomling i höstas, lägger ner verksamheten. Beslutet togs på ett årsmöte i söndags, skriver Norra Halland.

ANNONS
|

Klubben tackade förra månaden nej till sin plats i elitettan med motiveringen att de inte får ihop sin verksamhet. Redan i januari röstade man om en nedläggning, men då vann överlevnadsinstinkten.

Den här gången var de åtta röstberättigade enhälliga i sitt beslut.

– Det är klart att det är jättetråkigt. Jag lade flaggan på halvstång utanför klubbstugan innan vi lämnade, säger den tidigare kanslichefen Christer Björkroth till Norra Halland.

Kungsbacka DFF har under en lång tid dragits med en dålig ekonomi och under en lång tid stod man helt utan spelare. Vilket i sin tur har gjort det svårt för klubben att kunna fixa nyförvärv.

ANNONS

Till slut gick det inte att hålla klubben flytande.

– Vi har gjort allt vi har kunnat och styrelsen som satt under 2019 jobbade febrilt och fick ordning på ekonomin äntligen. Men det som stjälpte oss var att alla spelare försvann, säger Björkroth.

ANNONS