Kritiken mot SVT-profilerna: ”Pinsamt och sorgligt”

Två av SVT-sportens profiler, Dusan Umicevic och Chris Härenstam gästade Allsång på Skansen. Ett uppträdande som sågas rejält av DN:s Johan Croneman.
”Ett av årets mest pinsamma framträdanden”, skriver han.

ANNONS
|

Det var under tisdagens allsång på Skansen som SVT-sportens två profiler, Chris Härenstam och Dusan Umicevic tog plats på scenen. Då bjöd de två på Markoolios gamla hitlåt ”Mera mål”.

Ett framträdande som de två tackade ja till direkt.

– Jag tänkte inte ens en sekund, jag bara svarade ”hundra procent”. När jag fattade att jag skulle rappa så fick jag börja börja träna, sa Chris Härenstam till Pernilla Wahlgren.

Uppträdandet har mötts av blandade reaktioner på sociala medier. En som kommer med tuff kritik mot duon och mot SVT är DN:s Johan Croneman. Han sågar duons framträdande längs med fotknölarna.

ANNONS

”Tack för musiken, SVT-sporten. Chris Härenstam och Dusan Umicevic agerade allsångsledare på Skansen i veckan, och de kan ju ha varit där som privatpersoner, men hade jag varit deras chef hade jag antingen hindrat dem eller gett dem en rejäl uppsträckning. Det var ett av årets mest pinsamma framträdande. Finns det ingen Kristall till det?”, skriver han i DN.

Därefter fortsätter han med att rikta kritik mot just TV-sportjournalisterna i allmänhet.

”Varför måste just alltid tv-sportjournalister i olika sammanhang leka underhållare? Vi är många som som avskyr att se och höra tv-sportjournalister och kommentatorer uppträda som hejaklacksledare i diverse sändningar, nu lallar de omkring på Allsångsscenen också och skämmer ut hela kåren. Det var både pinsamt, som sagt, och rent sorgligt att se.”

Kritiken från Johan Croneman verkar inte bekymra Dusan Umicevic.

”Jag tänker att det får stå för honom. Det är hans jobb att tycka och är man en offentlig person så får man leken tåla. Jag tycker att vi bjöd på oss själva och skulle göra det igen alla dagar i veckan, nu när jag lärt mig att rappa också”, skriver han i ett sms till Expressen.

ANNONS