Kritiken mot Sven-Göran Eriksson: "Ett misstag"

Sven-Göran Eriksson överraskade nog de flesta när han tog ut Theo Walcott i VM-truppen 2006. Den då 17-årige engelsmannen fick platsen före spelare som Jermain Defoe.
– Jag tyckte att det var bisarrt, säger Peter Crouch.

ANNONS
|

Fem år efter att Sven-Göran Eriksson tagit över det engelska landslaget var det dags för hans sista mästerskap som förbundskapten. När även VM 2006 slutade med att England rök redan i kvartsfinalen valde "Svennis" att lämna posten.

Ett val inför mästerskapet skapade då en stor debatt i England.

LÄS MER: Peter Karlsson – rekordhållare i en sport han inte tyckte var kul

Då valde han att ta ut en 17-årig Theo Walcott i VM-truppen. Ett beslut som Sven-Göran Eriksson nu 14 år senare kritiseras för av tidigare landslagsspelarna, Joe Cole och Peter Crouch.

– Det var en ren chansning av ”Svennis” att ta med Theo. Visst, han skulle visa sig bli en fantastisk spelare, men att ta med en så ung och oprövad spelare i ett mästerskap tycker jag var ett misstag, säger Cole till BT Sport enligt Daily Mail innan Peter Crouch fyller i.

ANNONS

– Jag tycker att det var bisarrt. Theo hade knappt spelat några matcher i Premier League. Jag tyckte mest synd om Jermain Defoe som fick stanna hemma på bekostnad av Theo. I mina ögon var det ett konstigt beslut, säger han.

LÄS MER: Landslaget och fångtransporten: "Söderberg hade tårar i ögonen"

Valet av Theo Walcott är inte det enda som "Svennis" nu får kritik för. Det är även taktiska bitar som Joe Cole inte tyckte var rätt för det spelarmaterial som England förfogade över efter ett antal skador.

Dessutom hade han velat se en övertalningskampanj från Sven-Göran Eriksson på att få Paul Scholes att göra comeback i landslaget igen.

– Vi hade stora problem mot bollförande lag som Portgal och Spanien. Vi var för låsta till 4-4-2 och lyckades inte öppna upp ytor. Vi hade behövt Scholes, som fortfarande var i sin ”prime”, som sittande mittfältare. Jag tycker också att (Wayne) Rooney borde ha använts som spets i stället för i en nummer tio-roll, säger Cole till BT Sport.

LÄS MER: VM-medaljörerna avslöjar – bästa skogspromenaderna

Det slutade som sagt med ännu en förlust i en kvartsfinal för England under Sven-Göran Eriksson i hans sista mästerskap som förbundskapten efter en förlust mot Portugal där det krävdes straffläggning för att kora en vinnare.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS