Kritiken mot Federer: "Värsta jag sett någonsin"

ANNONS
|

En semifinalduell mot Rafael Nadal stod på spel när Roger Federer och Juan Martin Del Potro möttes i US Opens kvartsfinal. Och det var, en aning överraskande, argentinaren som drog det längsta strået i matchen och avancerade vidare efter seger med 3-1 i set.

För Federers del har 2017 varit ett succéår. 36-åringen lyckades i vintras ta hem Australian Open efter finalvinst mot Rafael Nadal och i somras följde han upp det med att ta sin andra Grand Slam-vinst för året när han sopade hem Wimbledon för åttonde gången i karriären. Men i nattens match fick han det inte riktigt att stämma. Och efter matchen fick stjärnan ta emot en hel del kritik. Inte minst för en miss som gav Del Potro matchboll. Argentinaren lyfte en lös stoppboll som Federer drog till på – dock inte bättre än att han skickade bollen en meter utanför banan.

ANNONS

– Det där var det värsta jag sett från Federers racket någonsin, sa Eurosport-experten och tidigare spelaren Thomas Enqvist.

"Vad är det som händer?!?"

Han fortsatte:

– Vad är det som händer?!?

Och det var fler än Enqvist som var kritiska till 36-åringens spel.

”Ridande på en otrolig våg av romantisk nostalgi och med sikte på sin tredje grand slam-titel för året, förliste Roger Federer på de vassa klipporna av hybris”, skriver The Guardianoch fortsätter:

”Federers racket avsöndrade en märklig blandning av välbekant säkerhet och ångest. Han vet inget annat än att gå för sina slag, men inte tillräckligt många gick in”.

ANNONS