Christopher Nilsen (USA) till vänster, Armand Duplantis (SWE) i mitten , Thiago Braz (BRA), till höger poserar med sina medaljer.
Christopher Nilsen (USA) till vänster, Armand Duplantis (SWE) i mitten , Thiago Braz (BRA), till höger poserar med sina medaljer. Bild: KENJIRO MATSUO

Konkurrenten försvarar Duplantis: ”Trött på de som hackar på ’Mondo’”

Efter att ha vunnit guld i gårdagens stavhoppsfinal återkom frågorna om Armand Duplantis val att representera Sverige. Det fick den amerikanska silvermedaljören Chris Nielsen att ryta ifrån.
– Jag är inte arg på dig men jag är trött på alla amerikaner som hackar på ”Mondo” för att han valde Sverige, ska Nielsen ha sagt till en journalist efter finalen enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Att Armand Duplantis valde att representera Sverige istället för USA har sedan tidigare väckt starka känslor på andra sidan dammen.

– Jag har fått utstå mycket hat och höra saker jag inte hade förväntat mig, sa Armand Duplantis inför OS enligt The Advocate.

Likaså kom frågorna om Duplantis val att tävla för Sverige som ett brev på posten efter OS-guldet under tisdagen.

– Jag är inte arg på dig men jag är trött på alla amerikaner som hackar på ”Mondo” för att han valde Sverige. Han gjorde sitt val och han är en utmärkt representant för sitt land, ska silvermedaljören Chris Nielsen ha sagt till en journalist i den mixade zonen efter tävlingen enligt Sportbladet.

ANNONS

Tvåan i tävlingen, amerikanen Chris Nielsen slog personligt rekord och hoppade 5,97 i stavfinalen. Men även om han gjorde sitt livs tävling visste han att han inte kunde rå Armand Duplantis.

– Ja, jag var bara glad över att få vara i samma tävling. Jag hoppade inte mot honom, jag var bara glad att få hoppa med honom. För mig är det som för en vanlig fotbollsspelare att se Ronaldo eller Messi, säger han enligt Sportbladet.

Armand Duplantis själv tog frågan om han fått utstå negativa reaktioner från amerikanskt håll med ro.

– När jag tävlar på sådana här tävlingar är jag stolt att representera Sverige. Men jag har mitt folk i Louisiana som är nära mig och som delar den här segern lika mycket som Sverige gör. Men jag är stolt över att ha Sverige på bröstet, säger han, enligt Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS