Kommunen bjuder på instruktörer till utegymmen

Göteborgs Stad vill få folk att röra på sig mer. Därför bjuder man nu göteborgarna på träningar ledda av instruktörer på fyra utomhusgym.
– Vi vänder oss främst till de som är nybörjare, säger kommunens gym-samordnare Sam Brinkenbro.

ANNONS
|

Coronapandemin har gjort att många dragit sig för att gå till gymmet och träna, men det går faktiskt att komma i form utan att behöva gå inomhus och trängas. Lösningen heter utegym, och nu vill kommunen få göteborgarna att komma igång igen – med hjälp av instruktörer.

Det är utegymmen vid Dalen, Ruddalen, Skatås och Kvibergs Park som under hösten kommer att vara öppna för allmänheten och ha instruktörer på plats under 56 tillfällen.

– Genom att erbjuda träffarna vill vi visa att träning inte behöver vara svårt, innebära några utgifter eller specialutrustning. Vi finns till för alla men vänder oss främst till de som är nybörjare, säger Sam Brinkenbro, samordnare för gym på idrotts- och föreningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

ANNONS

Kommunen skriver på sin hemsida att ”det ska vara enkelt att komma igång för de som inte tränar så mycket idag och de som redan tränar ska ha bra förutsättningar att fortsätta och utvecklas”.

Passen kommer att hållas på både för- och eftermiddagar och inledas med 30 minuters cirkelträning där gymmets utrustning gås igenom.

Här kan du se när instruktörerna är på plats på de olika utegymmen.

ANNONS