Kollegorna stöttar Ekwall: "En förlust för TV4"

Patrick Ekwall dumpas av TV4 efter 23 år på kanalen. Nu stöttas han av kollegorna. – En förlust för TV4, säger Olof Lundh.

ANNONS
|

Under torsdagen kom nyheten om att TV4 dumpar Patrick Ekwall. Den nya ledningen väljer att inte förlänga hans frilanskontrakt och en 23-årig relation är nu över.

Efter beskedet stöttas Ekwall av flera stora TV4-profiler.

– Det är tråkigt för egen del. Jag trivs bra att jobba med honom. Han är fantastiskt duktig, underskattad. En förlust för TV4 och inte minst för mig, tycker jag. Vi har haft förbannat roligt ihop, säger Olof Lundh till Sportbladet och fortsätter.

– Han är en oerhört produktiv lagspelare, vilket alla inte tror. Han har ju haft lite av en image av att inte vara det, men han är fantastisk att jobba med under mästerskap. Det är påfrestande och med stor press på sig, det är han oerhört skicklig på. Jag tror inte någon i Sverige löst den leveransen som han gjorde i sommarens EM.

ANNONS

En som började på TV4 för 26 år sedan, Peppe Eng är lika förvånad som Olof Lundh. Eng menar att TV4 har gjort ett felval.

– Han är en mångårig medarbetare som är uppskattad på många plan. En bra kompis, en ambitiös kille... en bra skit helt enkelt. Han kan gemet, är pålitlig och man vet vad man får. En humör-höjare som är helt i min smak.

ANNONS