Vanessa Bryant lämnar domstolsbyggnaden i Los Angeles.
Vanessa Bryant lämnar domstolsbyggnaden i Los Angeles. Bild: Jae C. Hong/AP/TT

Kobe Bryants änka stämmer polisen för olycksbilder

Närgångna bilder från helikopterolyckan 2020 där basketstjärnan Kobe Bryant, hans tonårsdotter och sju andra personer omkom, påstås ha spridits av poliser och räddningspersonal till vänner och bekanta. I ett civilmål har Kobe Bryants änka stämt polismyndigheten i Los Angeles för att bilderna läckt ut.

ANNONS
|

I stämningen hävdar Vanessa Bryants advokater att minst elva polisanställda och lika många brandmän tog bilder på olycksplatsen. Bilder som de påstås ha delat inom 24 timmar efter olyckan som inträffade i dåligt väder när helikoptern kraschade mot en bergssluttning väster om Los Angeles.

Alla ombord omkom i olyckan.

Under de följande veckorna visade en polisman bilder av offrens kvarlevor under ett barbesök, en annan sms:ade bilder till ett kompisgäng och en brandman visade bilderna på en ceremoni för brandmän, skriver advokaterna i sin inlaga.

Los Angeles Countys jurister ifrågasätter inte att bilderna togs, men hävdar att de aldrig har spridits offentligt och att de nu raderats.

ANNONS

– Två och ett halvt år efter olyckan har inga av countyts dykt upp i media, inga kan hittas på nätet, och målsäganden erkänner att de aldrig har sett dem, säger Mira Hashmall, som företräder Los Angeles County i domstolen.

Anhöriga till flera andra offer beviljades förra året 2,5 miljoner dollar i ersättning för den skada olycksbilderna orsakat dem.

Kobe Bryant var under många år en av NBA-basketens allra största stjärnor och ledde sitt Los Angeles Lakers till fem NBA-titlar under sina 20 år i ligan. Han blev 41 år.

.

ANNONS