Nederländske fotbollsstjärnan Quincy Promes, som spelar i Spartak Moskva, har en knarksmugglingsdom på sex år från hemlandet på halsen och nu har han gripits i Dubai. Arkivbild
Nederländske fotbollsstjärnan Quincy Promes, som spelar i Spartak Moskva, har en knarksmugglingsdom på sex år från hemlandet på halsen och nu har han gripits i Dubai. Arkivbild Bild: Rui Vieira/AP/TT

Knarkdömd fotbollsstjärna gripen i Dubai

Den knarkdömde fotbollsstjärnan Quincy Promes har gripits i Dubai och riskerar utlämning till Nederländerna. Där väntar fängelse i sex år för den tidigare Ajax- och landslagsspelaren, numera i ryska Spartak Moskva.

ANNONS
|

Promes dömdes nyligen i sin frånvaro, av en domstol i Amsterdam, till sex års fängelse för smuggling av över ett ton kokain från Brasilien till Nederländerna 2020. Han har också en dom från förra året på 18 månaders fängelse för att ha knivskurit en släkting.

Försök att få honom utlämnad från Ryssland har inte lyckats men händelser under Spartak Moskvas träningsläger Dubai, i Förenade arabemiraten, kan leda till att han utlämnas därifrån till Nederländerna.

Det nederländska public service-bolaget Nos uppger, med hänvisning till ryska medier, att Promes greps på flygplatsen i Dubai och sattes i husarrest när hans lag skulle flyga hem i början av mars. Skälet ska ha varit en trafikolycka i Dubai som Promes smet ifrån.

ANNONS

Nu har han gripits en gång till, på begäran av myndigheterna i Nederländerna som vill ha honom utlämnad. Sedan 2021 har Nederländerna och Förenade arabemiraten ett ömsesidigt avtal om utlämning av personer dömda för brott.

ANNONS