Vissa av dockorna som placerades ut under FC Seouls match mot Gwangju bar t-shirtar eller skyltar med namnet på ett företag som säljer sexleksaker.
Vissa av dockorna som placerades ut under FC Seouls match mot Gwangju bar t-shirtar eller skyltar med namnet på ett företag som säljer sexleksaker. Bild: Ryu Young-sukAP/TT

Sydkoreansk klubb bötfälls för "sexdockor"

FC Seoul anklagades för att ha använt "sexdockor" för att fylla ut de tomma platserna på läktaren i en ligamatch mot Gwangju. Nu bötfälls den sydkoreanska klubben med motsvarande 775 000 kronor.

ANNONS

K League skriver i ett pressmeddelande att dockorna "skadat och förödmjukat kvinnor" och att Seoul straffas "för att undvika liknande händelser i framtiden".

Dockorna på läktaren som fått både supportrar och media att reagera syntes bland annat bära t-shirts med namnet på ett företag som säljer sexleksaker.

Klubben underströk att det handlade om skyltdockor, samtidigt som man i ett uttalande på Instagram beklagade det inträffade.

"Vi har åtskilliga gånger varit i kontakt med dem (leverantören) för att försäkra oss om att dockorna inte är vuxenleksaker", skrev FC Seoul.

Den sydkoreanska fotbollssäsongen drog i gång den 8 maj bakom stängda dörrar efter att ha skjutits upp i mer än två månader på grund av coronapandemin.

ANNONS
ANNONS