Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl Klingberg fortsätter att göra mål i Tre Kronor. Arkivbild.

Klingbergs målsuccé fortsätter

Fyra mål på två matcher mot Slovakien förra veckan. Ett nytt i Tre Kronors 4–1-seger mot Danmark på torsdagen.

Han fick mestadels agera extraforward i OS. Till VM tillkommer dessutom en i nuläget okänd omfattning NHL-spelare – men Carl Klingberg, till vardags i schweiziska Zug, har åtminstone gjort vad han har kunnat den senaste veckan för att visa att han vill vara med i Tre Kronors trupp i Danmark.

Den högerfattade forwarden gjorde fyra mål i dubbelmötet med Slovakien – först hattrick i 6–3-segern och sedan en fullträff i 7–1-krossen – förra veckan och följde upp det med att påpassligt sätta 2–0 i 4–1-segern mot Danmark i Rungsted.

Klingberg var nöjd över att målet kom efter hårt jobb, på ett sätt som passar en checkingkedja.

- Ska man vara med i ett VM-lag och ta rollen i fjärdelinan så får man försöka ta den från början och inte spela på ett annat vis, sade 27-årige Klingberg till C More.

- Jag tycker Klingberg fortsätter leverera, en energispelare, berömde förbundskapten Rikard Grönborg.

Noterbart är att 19-årige Lias Andersson – som var lagkapten när Juniorkronorna tog JVM-silver i januari och som har spelat sju NHL-matcher för NY Rangers samt 25 AHL-matcher för Hartford Wolfpack under slutet av säsongen – gjorde sin första A-landskamp.

Redan på lördag möts Tre Kronor och Danmark igen – då i Rødovre. Nästa vecka spelas turneringen Carlson Hockey Games med matcher i Ryssland och Tjeckien.