John Klingberg har med årets poängskörd vuxit fram som en av de största stjärnorna i hela NHL. Poängbäst av alla svenskar ses han nu som en av favoriterna till Norris Trophy.
John Klingberg har med årets poängskörd vuxit fram som en av de största stjärnorna i hela NHL. Poängbäst av alla svenskar ses han nu som en av favoriterna till Norris Trophy.

Klingberg allt hetare poängmakare

John Klingberg framstår alltmer som en av huvudkandidaterna till Norris Trophy, det vill säga priset som NHL:s bäste back. I matchen mot Dallas stod 25-åringen för tre nya poäng. Därmed leder han nu poängligan för backar med hela åtta poängs marginal.

ANNONS
|

Succébacken John Klingberg stod för tre nya poäng, varav ett mål, när hans Dallas 5–1-besegrade Edmonton i NHL-ishockeyn.

Klingbergs mål blev det sista i matchen när han, med ett direktskott, överlistade den inbytte andremålvakten Al Montoya i Edmonton-kassen. Även Mattias Janmark skördade framgångar när han noterades för ett mål och en assist.

Poängstarkaste svensk

I och med poängen leder John Klingberg nu NHL:s poängliga för backar i stor stil. Han har på 43 matcher mäktat med hela 39 poäng. Det är åtta mer än trion Shayne Gostisbehere, Victor Hedman och John Carlson som skuggar i sammanställningen.

ANNONS

Det gör honom också till den mest poängstarka av alla 78 svenskar i NHL.

Att Klingberg, i och med sin poängproduktion, skulle ses som ett av toppnamnen till Norris Trophy, ett pris som årligen tilldelas ligans bästa back, menar Klingberg dock inte att han själv tänker särskilt mycket på.

- Det där tar jag definitivt med en nypa salt. Jag vill bara hjälpa laget till slutspel, säger han till tidningen.

Lundqvist matchhjälte

Förutom Klingberg och Janmark var flera svenskar högst delaktiga i lördagens omgång: Erik Karlsson gjorde tre assist när hans Ottawa besegrade Tampa Bay med 6–3.

I samma match gjorde Victor Hedman mål, hans femte för säsongen.

I Colorado blev Carl Söderberg åter målskytt, säsongens åttonde. Adrian Kempe stod för ett mål i Los Angeles 3-4 match mot Nashville och Jakob Silfverberg var målskytt i Anaheims förlustmatch mot Calgary.

Henrik Lundqvist knep 38 puckar och tre straffar när hans New York Rangers besegrade Arizona med 2–1.

Den spelare i NHL som annars fick störst rubriker var Boston-centern Patrice Bergeron. Den 32-årige kanadensaren stod för fyra mål och en assist i hans lags segermatch mot Carolina med 7–1.

ANNONS
TT

ANNONS