Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds Glódís Perla Viggósdóttir nickar in 2–1-målet mot Djurgården i damallsvenskan i fotboll på Stockholms stadion.

Klassmål avgjorde för Rosengård

Det sprudlade inte direkt om Rosengårds spel. Men en orädd islänning var allt som behövdes för seger. Glódís Perla Viggósdóttir kastade sig fram och nickade in segermålet, 2–1, mot ett Djurgården som drabbades av två tunga skador.

Rosengård är åtminstone tillfälligt ny serieledare i damallsvenskan i fotboll. 2–1-segern borta mot Djurgården var lagets tredje raka seger och med en poängs marginal passerar man Piteå, som har en match färre spelad, i tabellen.

Efter två raka SM-guld till Linköping är Malmölaget i år fullt fokuserat på att ta tillbaka mästartiteln den här säsongen.

- Det känns bra och hela laget har börjat mycket bättre än förra säsongen. Det ger självförtroende. Det är en bättre stämning i hela truppen, säger mittfältaren Hanna Folkesson till SVT.

Lurig frispark

Någon självklar seger på ett sommarhett Stockholms stadion blev det inte. Djurgården har också en tydlig målsättning, att vara med och slåss i tabelltoppen, och visar i alla fall en hel del goda tendenser så här långt, trots att det bara har blivit en seger på fyra matcher.

- De har ett hårt jobbande lag och spelar bra försvarsspel. De är bra på kontringar, så man måste vara beredd på det, säger Glódís Perla Viggósdóttir till SVT.

- Vi fick inte vårt spel på plats som vi vill riktigt, vi fick jobba för segern i dag.

Isländskan var högst inblandad i segern. Det var även Iva Landekas högerfot. I den 20:e minuten var det Landekas välplacerade frisparksinlägg som lurade alla och som studsade in i nätmaskorna förbi en ställd Gudbjörg Gunnarsdóttir i Djurgårdens mål.

Landekas högerfot

Iva Landeka låg också bakom Viggósdóttir segermål, efter att Michelle Wörner kvitterat för Djurgården tidigt i den andra halvleken.

Och det var ett klassmål som avgjorde. Landeka fick bollen på högerkanten och skruvade ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen. Om inspelet var hårt, var det inget mot Glódís Perla Viggósdóttir nick. Hon kastade sig helt orädd in i högen av spelare och knoppade in segermålet.

- Det var en perfekt cross. Jag tänkte bara "kolla på bollen och få den på mål". Det var helt perfekt, det var viktigt. Vi hade en svår match i dag, säger Glódís Perla Viggósdóttir.

För Djurgården blev förlusten extra tung av att både Irma Helin och Malin Diaz klev av med skador.

- Irma har förmodligen fått en hjärnskakning, sedan får vi hoppas på det bästa när det gäller det jäkla knäet (Diaz). Malin fastnade på något sätt och mår inte så bra nu. Det är en sådan dag, säger Djurgårdens tränare Joel Riddez till Expressen.