Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Klart: SVT sänder bordtennis-finalerna

Sverige har gjort braksuccé på bordtennis-VM och ska spela två finaler. SVT sänder båda matcherna.

Bordtennisintresset i Sverige har historiskt sett varit väldigt stort.

Problemet under det pågående världsmästerskapet har varit två, dels tävlingstiderna, men framför allt att matcherna inte har visats på någon svensk kanal. Det har påverkat intresset.

– Redan från början hade SVT sagt att de skulle sända från VM om de svenska spelarna gick långt. Om inte semifinal är långt för en 77-rankad … då är det väldigt hårda krav, säger Jan-Ove Waldner till GP.

Under måndagen beslutade dock SVT att sända de båda finalerna, till tittarnas stora glädje.

– Jag ska dit och sända båda finalerna ihop med Chris (Härenstam). Jag får se om jag åker hem emellan eller stannar kvar, säger J-O Waldner.

Dubbla finaler

Under måndagskvällen spelas den första finalen. Detta i herrdubbel där Trollhättesonen Kristian Karlsson i par med Mattias Falck tar emot den sydkoreanska duon Jang Woojin/Lim Jonghoon.

Matchen spelas klockan 20.50 svensk tid.

– Vi såklart jätteglada efter att precis som igår ha gjort en jättebra match. Vi är dock inte klara ännu, tävlingen är inte slut ännu och nu ska vi fokusera på att vinna den matchen och då blir det nog lite mer känslor, säger Karlsson till det svenska bordtennisförbundet efter semifinalvinsten.

Besegrade idolen i semifinalen

Några timmar senare har Sverige chans på nästa guldmedalj. Truls Möregårdh besegrade sin stora idol Timo Boll i semifinalen och ställs nu mot världsettan Fan Zhendong i herrsingel-finalen.

Matchen spelas natten mot tisdag klockan 02.00.

– Jag spelade en perfekt match och kände hela tiden att jag spelade bra även när jag förlorade set och hamnade i underläge. Han (Timo Boll) är så väldigt bra och att få besegra honom på ett VM är som en dröm, sa Möregårdh efter semifinalvinsten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.