Anna Anvegård i Häcken i duell mot Rosengårds Caroline Seger, till höger. De damallsvenska lagen har nu fått motståndare i Champions League-kvalet.
Anna Anvegård i Häcken i duell mot Rosengårds Caroline Seger, till höger. De damallsvenska lagen har nu fått motståndare i Champions League-kvalet. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Klart: Svensklagens motstånd i Champions League

Rosengård får möta serbiska Spartak Subotica i kvalet till Champions League. För Häcken väntar nederländska Twente.
Det står klart efter Europeiska fotbollsförbundets lottning.

ANNONS
|

Det blev ganska tuffa lottningar för svensklagen, som var seedade, räknat enligt Uefas koefficienter. Rosengårds motståndare Subotica var andrarankad bland de oseedade mästarlagen. Och Häckens motståndare Twente var tredjeseedad bland de oseedade i den andra gruppen av lag.

Vinnarna i dubbelmötena den 10-11 oktober med returer den 18-19 oktober, går till gruppspelet i Champions League. Det inleds den 14 november och den sista helgen i maj nästa år spelas finalen i Champions League.

Förra säsongen vann Barcelona, med Fridolina Rolfö, CL. Rosengård blev bästa svenska lag i turneringen. Malmö-klubben tog sig till gruppspelet men väl där slutade man sist med sex förluster på sex matcher.

ANNONS
ANNONS