Klart: John Klingberg till Toronto Maple Leafs

Den svenska backstjärnan John Klingberg, 30, är klar för den klassiska NHL-klubben Toronto Maple Leafs. Klingbergs kontrakt sträcker sig över ett år.

ANNONS
|

Förra säsongen inledde Lerumsonen Klingberg i Anaheim innan han trejdades till Minnesota. Innan dess blev det åtta säsonger i Dallas för svensken. Därtill har svensken, bland annat, två VM-guld och ett JVM-guld på meritlistan.

Det nya kontraktet med Toronto är värt motsvarande, knappt, 45 miljoner svenska kronor.

I Toronto finns fyra andra svenskar; William Nylander, Timothy Liljegren, Pontus Holmberg och Calle Järnkrok.

Den gångna säsongen tog sig Toronto till den andra NHL-slutspelsrundan. Där blev det förlust mot Florida med 4–1 i matcher.

John Klingberg är född i Lerum och fostrad i Frölundas ungdomsverksamhet. Han spelade sedan i Både Frölunda och Skelefteå innan han började spela NHL-hockey med Dallas Stars.

ANNONS

Den gångna säsongen gjorde Klingberg elva mål och 26 assist på 71 matcher i Anaheim och Minnesota. Hans poängbästa säsong i NHL är säsongen 17/18, då det blev åtta mål och 59 assist på 82 matcher.

LÄS MER:Jesper Fast förlänger med Carolina

LÄS MER:Miljardärens storsatsning: NHL för damer

LÄS MER:Oliver Ekman-Larsson klar för Florida

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS