Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Klart: Daniel Ståhl kommer till publikfesten i Göteborg

Göteborgs Grand Prix-tävlingar på Slottsskogsvallen lockar – minst – en riktigt stor stjärna. Världsmästaren Daniel Ståhl är klar.
Och han är i form.
– Fysiskt är jag starkare än någonsin, säger Ståhl.

Den 2 juni avgörs Folksam Grand Prix i friidrott, och tävlingen blir därmed en av de första i landet som avgörs med de nya, lättade restriktionerna som innebär att 500 åskådare tillåts.

LÄS MER: Göteborg först ut med publikfest i juni

Nu kommer dessutom ett väldigt positivt besked vad gäller deltagarlistan: Världsmästaren i diskus, Daniel Ståhl, kommer att ställa upp.

– Det betyder jättemycket, såklart. Han är ju en världsstjärna, en av Sveriges två världsmästare. Det har varit en del av strategin att få hit de bästa svenskarna, om det passar i deras program och schema, säger Henrik Eliasson, projektledare för Folksam Grand Prix i Göteborg.

”Starkare än någonsin”

Och Ståhl själv ser fram emot att komma till Göteborg när nu utesäsongen drar igång.

– Jag är i hyfsat bra form. Vi har tränat hårt under vintern och våren, så det ska bli kul att tävla igen.

Om du jämför din status nu med tidigare år?

– Fysiskt är jag starkare än någonsin. Det kan jag säga, säger Daniel Ståhl.

Så det kan bli långt redan nu?

– Ja, det hoppas jag ju. Ibland tappar man ju lite känsla i tekniken, det brukar vara innan jul och fram till februari. Men sedan när man lyfter lite på styrketräningen så brukar man få mycket bättre känsla i ringen. Och så vill vi få ut den där explosiva powern till våren, sommaren. Det kan bli långt i Göteborg, eller så blir det i någon annan tävling. Men jag ska göra mitt bästa.

För Daniel Ståhl är det stora målet OS i Tokyo senare i sommar. Dessutom jagar han världsrekordet i diskus.

– Det har man ju en tanke på. För att slå det rekordet krävs det att man har bra förhållanden, så vi får hoppas på lite motvind i Göteborg. Mellan fem och femton meter per sekund, gärna lite snett från höger. Det hade varit grymt, säger Ståhl.

Välkomnar publiken: ”Gud vad roligt!”

Att tävlingen i Göteborg dessutom blir med publik kände han dock inte till innan GP ringde.

– Okej, gud vad roligt! Det betyder ju mycket, och det är extremt viktigt för alla idrottare med fullsatta arenor. Jag är ju van vid arenor med 30 000 åskådare på stora tävlingar. Så om det kommer 500 pers i stället för åtta så är det ju guld.

När det gäller den andre svenske världsmästaren, Armand Duplantis, är läget ännu oklart – men hoppet lever om att tidernas främste också ska komma till Göteborg.

– Vi har ju en stavtävling av en anledning. Så är läget. Vi har såklart jobbat på det, men i nuläget är han inte bekräftad, givet tävlingsprogrammet. Men allting kan hända i den här corona-världen och när vi nu har grenen så lever hoppet, säger Eliasson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.