Mohamed Buya Turay, tidigare i Dalkurd, är klar för spel i Djurgården. Arkivbild.
Mohamed Buya Turay, tidigare i Dalkurd, är klar för spel i Djurgården. Arkivbild.

Klart: Buya Turay klar för Djurgården

Mohamed Buya Turay förstärker Djurgården i fotbollsallsvenskan. Anfallaren lånas av S:t Truiden i belgiska ligan. "För oss är det en väldigt bra lösning", säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens webbplats.

ANNONS
|

Nya tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand har sökt efter anfallare en tid och Buya Turay har då nämnts i spekulationerna. Nu är det alltså klart att han vänder hem till Sverige på lån från sin belgiska klubb.

"Jag är så glad över att få spela för Djurgården. Jag har varit i kontakt med DIF tidigare och det är en klubb som jag alltid har velat spela för. Så för mig känns det som att komma hem och det blir också som en nystart på min karriär", säger Buya Turay.

ANNONS

Sportchefen Bosse Andersson om nyförvärvet:

"Det är klart att Buya är en väldigt duktig fotbollsspelare. En målfarlig, löpvillig och snabb forward som har näsa för att göra mål och som gjort ett stort avtryck i AFC och i Dalkurd där han ledde skytteligan när han lämnade och gick för stora pengar till Belgien. Han gjorde mål i sin första match där nere men har haft lite problem med att anpassa sig", säger han och fortsätter:

"För oss är det en väldigt bra lösning. Vi får ett lån för hela säsongen men samtidigt finns det alltid en risk att en spelare som gör det bra kan lämna när transferfönstren är öppna. Men vår plan är att han ska spela i Djurgården under hela säsongen som kommer".

Buya Turay blir Djurgårdens femte nyförvärv efter målvakten Per-Kristian Bråtveit, Aslak Witry, Adam Bergmark Wiberg och Elliott Käck.

TT

Fakta: Mohamed Buya Turay

Position: Anfallare.

Född: 10 januari 1995.

Längd: 178 cm.

Tidigare klubbar: FC Mattia (moderklubb), Juventus IF, Västerås SK (lån), AFC Eskilstuna, Dalkurd FF, S:t Truiden (Belgien).

ANNONS