Kent Nilsson och Helen Alfredsson separerar

Ett av Sverige mäktigaste idrottspar är nu uppbrutet.
”Kenta” Nilsson och Helen Alfredsson separerar – igen.
”Det är över”, skriver Alfredsson i ett sms till Aftonbladet.

ANNONS
|

Nilsson spelade tio säsonger på andra sidan Atlanten och fick under dessa smeknamnet ”Mr Magic”. Det är inte så konstigt, med sin tekniska spelstil charmade han brallorna av hela NHL.

Inte nog med det, han spelade också hem en Stanley Cup med Edmonton Oilers och satte rekordet för antal poäng en svensk gjort under en och samma NHL-säsong. Noteringen 131 står sig än i dag.

Göteborgaren Alfredsson, i sin tur, är en av de mest framgångsrika golfspelare Sverige någonsin sett. Under sin långa karriär representerade hon Europa åtta gånger i Solheim cup och vann fyra LPGA-tävlingar. Allting kulminerade när hon 1993 spelade hem majorn Kraft Nabisco Championship.

ANNONS

I början på 2000-talet träffade de på varandra på Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilssons bröllop och blev sedan ett par. 2005 ställde de till med ett överraskningsbröllop på Hard Rock Café i Stockholm. Gäster som Tomas Brolin kom dit i tron att de skulle fira Alfredssons 40-årsdag – i stället fick de bevittna när paret svor varandra evig trohet.

Skilde sig 2016

De levde sedan lyckligt och skaffade ett maffigt hus i Onsala utanför Göteborg. Men i mitten på 2010-talet knakade äktenskapet i fogarna.

2016 ansökte Alfredsson om äktenskapsskillnad och de gick slutligen på olika håll. Tiden ifrån varandra fick dock kärleken att spira på nytt, snart hade de hittat tillbaka till det som fick dem att falla för varandra.

De sågs tillsammans så sent som på Idrottsgalan i januari men nu verkar relationen vara utom räddning. I ett sms till Aftonbladet meddelar Alfredsson att känslorna har svalnat.

”Det är över”, skriver hon i ett kort sms och vill sedan inte utveckla saken vidare.

Hur det blir med huset i Onsala, med panoramafönster och egen brygga, är i nuläget oklart. Enligt Aftonbladet har ”Mr Magic” siktats i Stockholm under det senaste, någonting som skulle kunna tala för att Alfredsson blir den som behåller havsutsikten.

ANNONS

LÄS MER:Helen Alfredsson - golfpensionären som tar plats bland de berömda

LÄS MER:Profilerna klev in i Hall of Fame: "Känns fantastiskt"

LÄS MER:Kenta ”Mr Magic” Nilsson: ”Spelade jag i Stuttgart?”

ANNONS