KC Lightfoots jättehopp – slår Armand Duplantis årsbästa med 16 centimeter

Armand Duplantis världsårsbästa är utraderat – med råge. I natt satte KC Lightfoot nytt amerikanskt rekord när han hoppade 6,07 – 16 centimeter högre än vad Mondo hoppat i år.

ANNONS
|

Armand Duplantis har hoppat 5,91 utomhus i år – vilket fram till inatt var världsårsbästa.

Nu har Mondo petats ner till andraplatsen på världsårsbästalistan.

Under en tävling i Nashville hoppade KC Lightfoot, 23, 6,07, vilket inte bara slår Duplantis världsårsbästa med 16 centimeter, utan också är nytt amerikanskt rekord. Det tidigare rekordet, på 6,06, hade Sam Kendricks.

Målet var att slå Mondo

Lightfoot hade som mål när han gick in i tävlingen att slå Mondos världsårsbästa men slutade alltså betydligt högre än så.

– Efter det ville jag ta sex meter och i alla fall försöka på det amerikanska rekordet och lyckligtvis så gick det vägen. Rekordet var inte ett mål men det fanns i bakhuvudet, säger Lightfoot i ett YouTube-klipp enligt SVT.

ANNONS

6,07-hoppet innebär också att KC Lightfoot, som är en dag yngre än Duplantis, nu är trea i världen genom tiderna utomhus, bakom Armand Duplantis och Sergej Bubka.

Redan imorgon söndag har Mondo chans att ta tillbaka sitt världsårsbästa när han tävlar i nederländska Hengelo i sin andra tävling utomhus för säsongen.

LÄS MER:Duplantis till Finnkampen: Slåss för svensk seger

LÄS MER:Messi snuvade Duplantis på utmärkelse

LÄS MER:Almgrens VM-uppladdning: rekordjakt på Stadion

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS